T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / GEDİZ - Gediz Halk Eğitimi Merkezi

OKUMANIN YAŞI YOKTUR

Günümüzde çocuklarımızın büyük bir çoğunluğu internet bağımlısı olarak yaşamakta ve bu durum gün geçtikçe çığ gibi büyümekte. Bizler okullarda elimizden geldiğince teknolojiyi sıklıkla ihtiyaç hallerinde kullanma gerekliliği üzerinde durmaktayız. Ancak öğrencilerimiz evlerine gittiğinde ilk yaptığı iş bilgisayarı açmak ve oyuna dalmak oluyor. Aslında bu durumun oluşmasındaki en büyük faktör aileler. Artık internet velilerimizi de rehin almış durumda. Sosyal medyayı takip etmekten sosyal hayat bir kenara atılmış durumda. Baba telefonda, anne TV karşında, çocuk ise tablette oyun peşinde. Gediz Halk Eğitimi olarak artık bu olumsuz durumu en alt seviyelere indirme gayreti içindeyiz. Gün içerisinde özellikle akşam saatlerinde tüm teknolojik aletlerin en azından yarım saat kadar kapalı duruma gelmesi ve bu zaman diliminde birkaç sayfa kitap, dergi, gazete vb. okunması sayesinde hem çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanmasına hem de ailelerin çocuklarına iyi birer model ve örnek olmasını amaçlamaktayız.

Çünkü öğrenciler için, özellikle ilkokul öğrencileri için en büyük model anne-baba ve öğretmenleridir. Çocuklar artık söylenileni değil yapılan bir işi yapıyorlar, taklit ediyorlar.

Derdimiz, çocuklarımıza oku demeden okuma bilincini tam manasıyla kazandırmaya çalışmak. Bu yüzden öncelikle büyükler olarak kitap okuma alışkanlığını kazanmamız gerekir. Kursiyerlerimizin kitap okuma alışkanlığını kazanmasını sağlayıp evde aile efradına örnek olmasını sağlamaktır.

Ev ortamında anne ve babalar okuma alışkanlığı kazandığı taktirde bu durum çocuklarına da yansıyacaktır. Okuyan çocukların eğitim öğretim hayatında oldukça başarılı oldukları herkesçe bilinmektedir. Bizim amacımız da öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatları boyunca başarılı olmalarını sağlamak. Bu başarıyı sağlamak öncelikle aile büyüklerine düşmektedir. Amaç kursiyerlerimizi bu işe daha fazla heveslendirmek.

25-04-202225-04-202225-04-202225-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2022 - Güncelleme: 05.07.2022 09:23 - Görüntülenme: 144
  Beğen | 2  kişi beğendi